top of page
Honden met trainer

GEHOORZAAMHEID

De puppycursus

Deze training is voor elke pup verschillend en ook belangrijk als je al meerdere honden heb gehad. Want de ene pup komt oren en poten tekort omdat hij/zij naar alles en iedereen toe wil om te kijken en te spelen. En de ander vindt alles spannend en blijft liever bij zijn baas staan, wat niet zo heel raar is omdat er van alles op je jonge vriend afkomt. Tijdens deze cursus van 10-weken leren wij op een positieve manier jouw pup een aantal basisvaardigheden zoals: zitten, liggen en netjes meelopen.

ELKE LES VAN DE PUPPYCURSUS DUURT ONGEVEER EEN UUR.

Gehoorzame hond

Deze cursus is een vervolg op de puppycursus maar ook een goed begin voor de honden die te oud zijn om aan de puppycursus te mogen meedoen. Ook hier komen in 12-weken alle basisvaardigheden aan de orde die we bij de puppycursus hebben gedaan, alleen worden de oefeningen uitgebreid die ook gebruikt kunnen worden bij de dierenarts of als u een eind gaat wandelen.

ELKE LES VAN DE GH DUURT ONGEVEER EEN UUR.

Elementaire gehoorzaamheid-A, B en C

Na het afronden van de puppycursus en gehoorzame hond kun je doorstromen naar de EG-A. In deze drie klassen van 12-weken gaan we ons bezig houden om de basisvaardigheden verder uit te breiden naar de elementaire vaardigheden. Dit betekent dat we het zitten, liggen, blijven (ook op afstand) en volgen aan de lijn steeds meer onder de knie gaan krijgen.
Naarmate je hoger komt in de cursus hoe meer we dit gaan uitbreiden, zoals af en blijf op 10 meter afstand los van de lijn voor 1,5 minuut. Het voordeel van al deze oefeningen is dat jij en je hond op elkaar leren vertrouwen en een betere band krijgen. 

Elke klas word afgesloten met een clubexamen. 

ELKE LES VAN DE EG DUURT ONGEVEER EEN UUR.

Obedience

Na het halen van de elementaire gehoorzaamheid A,B en C is het een leuke bezigheid om samen met je hond de mentale en fysieke band nog sterker te maken. Met het obedience programma ligt de aandacht op een hoge gehoorzaamheid en oefeningen die naarmate je hoger in het programma komt steeds beter en strakker moeten worden uitgevoerd door jou en jouw hond. Hier komen ook nieuwe oefeningen bij zoals het vak sturen (een aangegeven plaats) op afstand. Zit, af en sta op afstand. Het af en blijf uit het zicht van je hond en het apporteren van een voorwerp op lange afstand en/of over een lage muur.

ELKE LES VAN DE OBEDIENCE DUURT ONGEVEER EEN UUR.

 
OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE OBEDIENCE KAN JE ALLEEN INSCHRIJVEN VIA EMAIL BIJ: 
RINA V/D HAAK
cursussen@kvrijnland.nl

bottom of page